Καλώς ορίσατε στην ηλεκτρονική τάξη του Δ.Σ Φουρφουρά

Η θεματολογία των βιβλίων της Μελέτης του περιβάλλοντος βρίσκει στο ιστολόγιο μας έναν πιο εξειδικευμένο χαρακτήρα. Projects εμπνευσμένα από τα σχολικά εγχειρίδια θα παρουσιάζονται στη τάξη μέσα από αυτόν εδώ τον διαδικτυακό τόπο. Ουσιαστικά κάθε ανάρτηση θα είναι και μιά διδασκαλία οργανωμένη έτσι ωστε να μη χάνεται στη τάξη χρόνος στην αναζήτηση μέσα στο διαδίκτυο. Ένας ακόμη επίσης στόχος είναι η αποθήκευση των θεμάτων ώστε τα παιδιά να μπορούν να τα επανεξετάσουν όποτε αυτά θέλουν. Αν έχετε κάποια θέματα προς μελέτη θα χαρούμε να τα ακούσουμε.

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Τεκτονικές πλάκες Μέρος Β'

Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης τα παιδιά βγαίνουν στο χώμα και κάνουν αναπαράσταση των τεκτονικών πλακών. Ουσιαστικά αυτό που μας ενδιαφέρει πιο πολύ από όλα είναι να αντιληφθούν τις κινήσεις των πλακών παίζοντας με κομματιασμένα πλακάκια στην αυλή του σχολείου.


Μπορείτε με άμμο να καλύψετε από επάνω τις πλάκες ωστε να δίνει την ψευδαίσθηση της επίπεδης επιφάνειας. Κατόπιν δώστε σε ένα παιδί την ευκαιρία να κινήσει τη γη!!!Δείτε πως υποχωρεί το χώμα, δημιουργώντας "φαράγγια" και πως οι πλάκες συγκρούονται δημιουργώντας υψώματα!

Εμείς βάλαμε στα πλακάκια μας και ένα βοτσαλάκι που είπαμε οτι είναι η Ελλάδα ώστε να αντιληφθούν μες στις άκρες οι μαθητές το μέγεθος των πλακών.

Αυτά από τον Φουρφουρά μας.Λερωθείτε άφοβα!

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο παιδιά! Συνεχιστε να λερώνεστε και να μας μαθαίνετε καινουρια πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή