Καλώς ορίσατε στην ηλεκτρονική τάξη του Δ.Σ Φουρφουρά

Η θεματολογία των βιβλίων της Μελέτης του περιβάλλοντος βρίσκει στο ιστολόγιο μας έναν πιο εξειδικευμένο χαρακτήρα. Projects εμπνευσμένα από τα σχολικά εγχειρίδια θα παρουσιάζονται στη τάξη μέσα από αυτόν εδώ τον διαδικτυακό τόπο. Ουσιαστικά κάθε ανάρτηση θα είναι και μιά διδασκαλία οργανωμένη έτσι ωστε να μη χάνεται στη τάξη χρόνος στην αναζήτηση μέσα στο διαδίκτυο. Ένας ακόμη επίσης στόχος είναι η αποθήκευση των θεμάτων ώστε τα παιδιά να μπορούν να τα επανεξετάσουν όποτε αυτά θέλουν. Αν έχετε κάποια θέματα προς μελέτη θα χαρούμε να τα ακούσουμε.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Αρχαίο θέατρο Μέρος Β'

Οι οδηγίες ήταν απλές.

-Βρείτε κάπου στην αυλή ένα ιδανικό σημείο να χτίσουμε το θέατρο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Θέλουμε το χώμα να σκάβεται εύκολα και να έχει κλίση.
-Κατασκευάστε "μαρμάρινα" καθίσματα από πηλό.ΠΡΟΣΟΧΗ!Τα θέλουμε στο ίδιο μέγεθος περίπου.
-Χρειαζόμαστε ένα χώρο για τη σκηνή των ηθοποιών.
-Λερωθείτε άφοβα!

Μια ομάδα δούλεψε στη παραγωγή καθισμάτων και η άλλη στην κατασκευή του θεάτρου. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Όχι μόνο εντόπισαν ιδανικό μέρος για θέατρο, αλλά τοποθέτησαν και τα καθίσματα πάνω σε λάσπη την οποία έφτιάξαν αυτά, με τη βοήθεια παιδιών από μικρότερες τάξεις, τα οποία με χαρά θέλησαν να λερωθούν και αυτά. Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω.


1 σχόλιο: